100 dagen proefslapen

Matrassen 100 dagen proefslapen

Het beste is het om thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving, het matras een aantal weken uit te proberen. In het begin is dat waarschijnlijk wennen omdat u door een zogenaamde houdingcorrectie periode heen moet.

Uw lichaam heeft de verouderingspunten van uw oude matras met automatische lichaamscorrecties opgevangen. De spiergroepen die hierbij dienst deden, hoeven dat niet meer te doen. Daarentegen worden andere spiergroepen weer, zoals het hoort, actief ondersteund door het nieuwe matras.

De houdingcorrectie periode kan wel 3 tot 4 weken duren. Uit ervaring van onze klanten kunnen we zeggen dat negen van de tien keer het matras vanaf de eerste nacht gelijk heerlijk ligt. In enkele gevallen kan het voorkomen dat mensen of het lichaam erg gewend zijn aan hun oude matras, waardoor het verschil te groot voelt. Voor die mensen is eigenlijk de 100 dagen proefslapen bedoeld om houdingcorrectie te verbeteren. In dat geval dient u echt minimaal 3 weken op uw nieuwe matras te slapen om goed te kunnen beoordelen of het betreffende matras goed voor u is. De proeftijd moet dus minimaal 3 weken zijn en niet korter! Het matras mag na 3 weken retour als u er toch niet lekker op slaapt en het lichaam er niet aan kan wennen. Het matras mag tijdens de proefperiode uitgepakt worden. Dit is een groot voordeel ten opzichte van traditionele winkels of vele andere online aanbieders waar u deze mogelijkheid niet heeft. De 100 dagen proefslapen gaat in vanaf de leverdatum van het matras en/of topdekmatras. Voor verdere informatie verwijs ik je naar onze pagina ‘retourneringen’.

Het is echter niet de bedoeling dat de 100 dagen proefslapen voor andere doeleinden wordt gebruikt en dat hier misbruik van wordt gemaakt. Alle leveringen van matrassen en topdekmatrassen naar adressen waar geen woonhuis is kunnen daarom geen gebruik maken van de 100 dagen proefslapen regeling. Voor alle duidelijkheid, hier verstaan wij onder b.v.; campings, jachthavens of bedrijven enz. Worden de matrassen of topdekmatrassen wel geleverd op een woonadres, maar wordt deze gebruikt voor de caravan of voor b.v. de boot, dan kan er geen gebruik worden gemaakt van de 100 dagen proefslapen.

Heeft u meerdere matrassen in 1 keer besteld, dan geldt  hiervoor de 100 dagen proefslapen maximaal voor een set van uw bestelling (mits deze geen afwijkende maten zijn). Een set bestaat uit 2x eenpersoons of 1x tweepersoonsmatras .

U heeft recht om 1-malig bij uw 1e bestelling gebruik te maken van de 100 dagen proefslapen. 

Heeft u besloten binnen de 100 dagen gebruik te maken van een omruiling dan vervalt de 100 dagen proefslapen bij uw nieuwe omgeruilde matras of topper.

Wij adviseren voordat je gaat bestellen, nogmaals de maat goed te controleren van het matras of van de topper. Bij levering van een verkeerde maat zijn wij genoodzaakt om 20,00 euro handelingskostsen in rekening te brengen voor het omruilen van de juiste maat alsmede de transporteurkosten voor het retour zenden.

Retouren kunnen alleen worden opgehaald bij het adres waar het product in eerste instantie geleverd is.